Переддипломна практика в Державній екологічній інспекції у Закарпатській області

Студенти VІ курсу хімічного факультету Ужгородського національного університету з 28 вересня по 23 жовтня 2020 року проходили переддипломну практику в Державній екологічній інспекції у Закарпатській області. Під час практики вони ознайомилися з нормативно-правовими актами, що регулюють діяльність Інспекції, порядком здійснення заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства, оформлення матеріалів перевірок. У відділі інструментально-лабораторного контролю студенти мали змогу ознайомитись з методами вимірювання вмісту забруднюючих речовин, з роботою лабораторного обладнання. Спеціалісти відділу продемонстрували їм виконання вимірювань вмісту загальних фізико-хімічних показників у пробах вод фотоколориметричним методом, вимірювання вмісту забруднюючих речовин у пробах вод титриметричним методом та визначання концентрації хлорофілу-а спектрометричним методом, вимірювання вмісту важких металів у пробах грунтів на атомно-абсорбційному спектрометрі Solar, вимірювання забруднюючих речовин у пробах викидів із застосуванням газоаналізатора ОКСИ-5НД.

Співпраця між Інспекцією та Ужгородським національним університетом тривала. Між Державним вищим навчальним закладом «Ужгородський національний університет» та Державною екологічною інспекцією у Закарпатській області в січні було укладено Договір про проходження практики студентів на 5 років.  

Щороку зі студентами проводяться зустрічі з метою ознайомлення з діяльністю Інспекції та зацікавлення молодих спеціалістів після здобуття освіти працювати в природоохоронних органах.


 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці