За ініціативи Державної екологічної інспекції у Закарпатській області проведено нараду з питань забезпечення охорони середовища існування, умов розмноження, шляхів міграції тварин


             За ініціативи начальника Державної екологічної інспекції у Закарпатській області — Головного державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Закарпатської області Івана Мартина, під головуванням першого заступника голови Закарпатської облдержадміністрації І.Дурана сьогодні, 07 травня  2019 року, в обласній державній адміністрації проведено нараду з питань забезпечення охорони середовища існування, умов розмноження, шляхів міграції диких тварин.

         До участі були запрошені керівники та представники Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства, Головного управління національної поліції в Закарпатській області, Управління Державної служби надзвичайної ситуації України у Закарпатській області, Карпатського біосферного заповідника, Національного природного парку “Синевир”, Ужанського національного природного парку.

         В ході наради головну увагу акцентовано на дотриманні вимог, встановлених  ст. 39 Закону України “Про тваринний світ”. Щороку, з 1 квітня до 15 червня, у період масового розмноження диких тварин, чинним законодавством забороняється  проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах). Така заборона запроваджується з метою охорони ареалу існування, шляхів міграції диких тварин на час їхнього розмноження і сприяє відтворенню популяції лісових звірів та птахів, забезпечує зростання та різноманіття, спокійний розвиток фауни в наших лісах.

         Для посилення державного нагляду (контролю) за додержанням вимог природоохоронного законодавства та попередження правопорушень начальник Інспекції І.Мартин вніс пропозицію  об’єднати і мобілізувати засоби і сили контролюючих, правоохоронних органів для здійснення рейдових перевірок і у вихідні, і у святкові дні та недопущення проведення в горах, по лісовим дорогам ралі, інших змагань та подорожей на транспортних засобах.


         За підсумками наради дано відповідні доручення та буде створено мобільні оперативні групи з числа працівників Державної екологічної інспекції у Закарпатській області, ГУ НП в Закарпатській області,  Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства та лісової охорони для проведення спільних перевірок. А завтра, 08 травня, за участі керівників та спеціалістів Державної екологічної інспекції у Закарпатській області, Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства, Головного управління національної поліції в Закарпатській області, Управління Державного рибного господарства у Закарпатській області в Карпатському біосферному заповіднику, Національному природному парку “Синевир”, Ужанському національному природному парку відбудуться виїзні наради з питань забезпечення охорони середовища існування, умов розмноження, шляхів міграції диких тварин у «період тиші».

 

         Довідково: Відповідно до ст.87 КУпАП порушення вимог щодо охорони середовища перебування і шляхів міграції, переселення, акліматизації та схрещування диких тварин - тягне за собою накладення штрафу на громадян від 510 до 850 гривень і на посадових осіб - від 850 до 1190 гривень.

Невжиття заходів щодо запобігання загибелі диких тварин, погіршенню середовища їх перебування та умов міграції або добування диких тварин, які зазнають лиха, - тягне за собою накладення штрафу від 850 до 1190 гривень.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці