Використання мінеральних вод Закарпаття

Питанню використання мінеральних вод на території області була присвячена нарада, що відбулася в обласній державній адміністрації під головуванням заступника голови ОДА Віталія Цвігуна із представниками надрокористувачів. Від Державної екологічної інспекції у Закарпатській області у нараді взяв участь виконуючий обов’язки  начальника Інспекції Олександр Балега.

В ході наради обговорено питання коригування умов рентної плати за користування та видобуток надр, питання системи обліку води, яка на сьогодні не є достатньо ефективною та ін. Було внесено пропозицію щодо встановлення на кожну свердловину електронного лічильника води, який в режимі онлайн передаватиме показання на систему SMART Закарпаття, і таким чином унеможливить маніпуляції з показами лічильника. До уваги учасників було запропоновано і нові розробки обліку води та можливість їх онлайн передачі державним підприємством «НОВАТОР», який нині є лідером оборонних промислових потужностей України.

Надрокористувачі одностайно підтримали пропозицію встановити електронні прилади обліку води.

Мінеральні води Закарпаття – це природні джерела, 80% яких знаходяться у гірській частині Карпат. Як стверджують науковці близько 60% цих джерел – це прекрасні столові питні води, які широко використовуються населенням. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці