На шкільному подвір’ї вирубано та пошкоджено дерева.

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області з метою перевірки фактів, викладених у зверненні гр. С. провела позаплановий захід державного нагляду (контролю).

В ході перевірки державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Закарпатської області встановили, що на шкільному подвір’ї  сільської ЗОШ І-ІІІ ступенів Тячівського району вирубано 36 дерев різних порід та пошкоджено до ступеня неприпинення росту 43 дерева (проведено їх обрізку). Дані заходи проведено з порушенням Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, оскільки відсутній акт обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню, а також повідомлення та ордер на видалення зелених насаджень.

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області провела розрахунок розміру шкоди, заподіяної внаслідок знищення та пошкодження дерев в межах населеного пункту, який склав 119685 гривень. Матеріали перевірки направлено в Тячівський ВП ГУНП в Закарпатській області для встановлення осіб, винних в незаконній вирубці та пошкодженні дерев та притягнення їх до відповідальності.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці