Державна екологічна інспекція у Закарпатській області, з метою розгляду звернення громадян, провела позаплановий захід державного нагляду (контролю) щодо додержання вимог природоохоронного законодавства ТОВ "Еко Ір".

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області, з метою розгляду звернення громадян, провела позаплановий захід державного нагляду (контролю) щодо додержання вимог природоохоронного законодавства ТОВ "Еко Ір", яке здійснює діяльність у сфері поводження з твердими побутовими відходами.

ТОВ "Еко Ір" здійснює збирання, вивезення твердих побутових відходів від населення Іршавського району і міста Іршава та експлуатацію сміттєзвалища на території Дубрівської сільської ради. Для здійснення господарської діяльності Товариством укладено договір оренди земельної ділянки, яка розташована на території Дубрівської сільської ради в урочищі «Біля цегельного заводу» за межами населеного пункту. У Товариства наявний погоджений та затверджений Паспорт місця видалення відходів. Рік початку експлуатації сміттєзвалища 1999, розрахунковий термін його експлуатації 30 років. Обсяг видалених відходів становить близько 30 % від проєктного.

Під час перевірки державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Закарпатської області зафіксували низку порушень у сфері поводження з відходами. За результатами перевірки видали припис на усунення порушень, посадову особу притягнули до адмінвідповідальності за ст. 82-8 КУпАП на суму штрафу 1,360 тис. грн.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці