Поводження з мертвою деревиною для стійких лісів у румунсько-українському прикордонному регіоні.

15 липня 2020 року відбулася Zoom-зустріч  робочої групи з розробки GAP-аналізу в рамках проекту  Поводження з мертвою деревиною для стійких лісів у румунсько-українському прикордонному регіоні (RESFOR). Від Державної екологічної інспекції у Закарпатській області участь прийняла Оксана Фенцик, заступник начальника.

Проєкт «Поводження з мертвою деревиною для стійких лісів у румунсько-українському прикордонному регіоні (RESFOR)» є транскордонним науково-дослідницьким проєктом у галузі лісового господарства, зокрема, щодо проблематики мертвої деревини, як важливого елементау для:

1) забезпечення продуктивності лісів, біорізноманіття лісових екосистем та екосистемних послуг, цінних для місцевих громад;  

2) поліпшення стійкості лісів до змін клімату.

Важливою складовою в рамках проекту є комунікація та промоція результатів.

Проєкт реалізується у партнерстві: WWF-Румунія Дунайсько-Карпатська програма - філія Марамуреш та Сучавський Університет «Штефан чел Маре» в Румунії, Український науково-дослідний інститут гірського лісівництва ім. П.С. Пастернака та ГО «Екосфера» в Україні.

Європейська Спільнота фінансує цей Проєкт через Європейський Інструмент Сусідства, Спільну Операційну Програму «Румунія-Україна 2014-2020».

Цілі, заходи та очікувані результати проекту пов'язані з цільовою територією проєкту в Румунії (повіти Марамуреш та Сучава) та в Україні (Івано-Франківська та Закарпатська області).

Головна  ціль проєкту - забезпечити рамкові умови для співпраці, інновацій та досліджень на тему гармонізованих практик відповідального лісового господарства щодо управління мертвою деревиною.

Стартовий семінар  щодо створення Мережі дослідників та експертів (МДЕ) відбувся 17 червня 2020 року.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці