В рамках Програми транскордонного співробітництва HUSKROUA ENI CBC 2014-2020...

В рамках Програми транскордонного співробітництва HUSKROUA ENI CBC 2014-2020 Урядова адміністрація області Саболч-Сотмар-Берег у партнерстві з Державною екологічною інспекцією у Закарпатській області, Агентством місцевого розвитку та інформаційних ресурсів "EUROPOLIS" та об'єднанням Трансільванських Карпат подала проєктну заявку під назвою "Екологічна оцінка басейну річки Верхньої Тиси з метою розбудови мережі моніторингу та розробки Плану дій щодо захисту природних цінностей" ("Ecological Assessment of Upper-Tisa River Basin to Develop the Monitoring Network and to Create an Action Plan to Protect Natural Values") (HUSKROUA/1702/6.1/0029).


Головною метою Проєкту є захист природних екосистем та якості води в транскордонному українсько-угорсько-румунському ареалі басейну верхів’я річки Тиса. Однією з головних цілей  - отримання інформації про якість поверхневої води й екологічний стан Верхньої Тиси та її приток. Також буде проведено моніторинг джерел забруднення, сформовано базу даних та мапу впливу забруднювачів на довкілля регіону Верхнього Потисся. За результатами зібраних даних партнери планують розробити спільну стратегію і план скоординованих заходів, спрямованих на збереження природних екосистем та біорізноманіття басейну Верхньої Тиси та її приток в умовах посилення антропогенного впливу.


В травні поточного року Ґрантова угода на надання Спільним моніторинговим комітетом ґранту на виконання проєкту «Екологічна оцінка басейну Верхньої Тиси з метою розбудови мережі моніторингу та розробки Плану дій щодо захисту природних цінностей» була підписана.  Загальний кошторис проєкту становить 504943,06 євро, (з них сума ґранту Європейського Союзу – 454 454,14 євро), з яких партнери в Україні отримають  –  125 010, 39 євро.


Ґрант фінансується з джерел Європейського інструменту сусідства в рамках програми транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020 роки. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці