На Закарпатті заборонено лов риби та інших водних біоресурсів в річках, притоках і озерах, та на водосховищах

 З метою посилення державного нагляду (контролю) з попередження та виявлення фактів порушення вимог природоохоронного законодавства у період нересту водних біоресурсів в 2020 році Державна екологічна інспекція у Закарпатській області спільно з органами Національної поліції України в Закарпатській області  та органами рибоохорони  створить оперативні групи та відповідно до  спільного плану буде проводити рейдові перевірки.

 

Тож нагадуємо, що відповідно до ст.85 ч.3 Кодексу України про адміністративні правопорушення порушення правил рибальства тягне за собою попередження або накладання штрафу на громадян від 34 грн. до 170 грн. і попередження або накладання штрафу на посадових осіб від 170 грн. до 510 грн.

 

Грубе ж порушення правил рибальства, тобто рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, вилов водних живих ресурсів у розмірах, що перевищують встановлені ліміти або добову норму вилову відповідно до ст. 85 ч. 4 Кодексу України про адміністративні правопорушення тягне за собою накладання штрафу на громадян від 340,00 грн. до 680,00 грн. з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів і на посадових осіб від 510,00 грн. до 850,00 грн. з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів.

 

Але, як виняток, на час нересту, любительське рибальство дозволено з берега однією вудкою з одним гачком та спінінгом з одною блешнею на визначених Закарпаттярибоохороною ділянках рибогосподарських водних об'єктів Закарпатської області. У всіх інших водоймах (частинах водойм, в т.ч. наданих в оренду (крім користувачів, які працюють на умовах аква-культури, зареєстрованих в органах рибоохорони) будь-яке рибальство заборонене.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці