Всесвітній День Землі

22 квітня – Всесвітній день Землі, свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих щедрот і природних ресурсів, якими наділила нас природа.

Вперше День Землі був відзначений у 1970 році і з того часу проводиться щорічно 22 квітня. Це свято чистої Води, Землі і Повітря. Свято, яке має на меті об’єднати всіх у справі захисту навколишнього природного середовища, привернути увагу людей до проблем довкілля нашої планети. Цей день – нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для вирішення екологічних проблем.

      З метою забезпечення суттєвого поліпшення стану довкілля, поєднання зусиль державних органів, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, підприємств, установ, широких верств населення у вирішенні екологічних завдань, відродження традицій українського народу щодо шанобливого ставлення до навколишнього природного середовища в країні щорічно у квітні - травні проводяться заходи з озеленення та благоустрою територій.

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області закликає громадян зробити свій посильний внесок у благородну справу - збереження довкілля !

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці